Monumente UNESCO in Romania

Monumente UNESCO in Romania

 

 

Monumente UNESCO in Romania

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie Stiinta si Cultura, a fost infiintata la data de 16.11.1945. Romania a aderat la aceasta organizatie la data de 27.07.1956.

In prezent, sunt inscrise 186 de state, de pe toate continentele, iar peste 890 de obiective ale mostenirii culturale si naturale ale planetei sunt cuprinse. Unicitatea, autenticitatea, reprezentativitatea pentru o anume civilizatie, sau pentru un grup etnic sau religios, ca valoare artistica, spirituala si culturala, dovada trecutului si a bogatei mosteniri lasate generatiilor urmatoare.

Romania are peste 30 de obiective considerate Monumente UNESCO  in Romania,  incluse in patrimoniu, ordonate in sapte grupe, dupa cum urmeaza:

1. Cetatile dacice din Muntii Orastiei: Sarmizegetusa Regia, Costesti – Cetatuie, Costesti – Blidaru, Capalna, Luncani – Piara Rosie, Banita;

2. Delta Dunarii;

3. Manastirea Hurezi;

4. Bisericile pictate din Moldova: Moldovita, Voronet, Humor, Arbore, Patrauti, Probota, Sf Ioan – Suceava;

5. Bisericile din lemn din Maramures: Rogoz, Plopis, Surdesti, Poienile Izei, Ieud Deal, Budesti, Desesti, Barsana;

6. Sate cu biserici fortificate din Transilvania: Prejmer, Viscri, Darjiu, Saschiz, Biertan, Valea Viilor, Calnic;

7. Centrul istoric Sighisoara;

Scorilo Travel Vacante are incluse in  programele turistice pe care le organizeaza (excursii cu autocarul 2015 si circuite cu autocarul 2015 ),  cea mai mare parte a acestor adevarate tezaure ale Romaniei, putand fi vizitate de turistii romani si straini.