Salinele din Romania - Adevarate Atractii Turistice

Salinele din Romania - Adevarate Atractii Turistice

                             Salinele din Romania - Adevarate Atractii Turistice

 

Salinele din Romania  reprezinta un imens potential natural pentru turismul balnear si terapeutic, fiind vizitate anual de milioane de turisti.

Salinele din Romania sunt extrem de spectaculoase, ele fiind frecventate atat ca simple destinatii turistice, cat si pentru beneficiile lor curative. Cei care au probleme reumatice sau respiratorii isi gasesc tratamentul in salinele din Romania, fostele mine de sare devenind cu timpul centre de tratament atat pentru trup, cat si pentru suflet.

Fiecare salina din tara impresioneaza forme inedite, galerii impresionante, lacasuri de cult si multe alte lucruri. Societatea Nationala a Sarii a dezvoltat turismul in cinci din cele sapte saline din Romania, SNS fiind singurul producator de sare intern. In Romania avem in jur de 20 de saline natural.

 

Salina Slanic Prahova

Salina Slanic Prahova este situata la aprox. 44 km de Ploiesti, la o altitudine de 400 m. Este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind in acelasi timp o importanta statiune balneoclimaterica din Romania.

Salina are o suprafata de 90.000 m2 si este alcatuita din 14 camere care formeaza un trapez. Inaltimea pana la tavan este de 60 m, iar accesul in subteran se face cu ajutorul liftului, salina avand o adancime de aprox. 210 m.

In interiorul salinei Slanic Prahova au fost amenajate o sala de sport, sala de billiard, locuri de joaca, sala de mese, chiar si un bufet. De asemenea, se regasesc doua statui impresionante sculptate in sare de artistul Iustin Nastase, reprezentand pe Decebal si Traian, dar si alte basoreliefuri de personalitati romanesti precum Mihai Eminescu si Mihai Viteazul. Langa salina se afla si doua stranduri: Baia Baciului si Baia Rosie, dar si un muzeu de sare.

 

Salina Cacica

Salina Cacica este situata in localitatea cu acelasi nume, la aprox. 20 km de Gura Humorului si 40 km de Suceava. Salina cuprinde 8200 de galerii armate cu lemn, fiind sapata manual, fara ajutorul vreunui utilaj.

Intrarea in salina se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani. Dupa cateva trepte coborate, vei regasi o sculptura cu IIsus rastignit, dar si o bisericuta numita Sfanta Barbara, unde minierii poposeau sa se inchine. De asemenea, salina are un lac sarat adanc de 38 m, dar si un teren de tenis si volei. La 250 m de salina este o piscina cu apa sarata din salina, incalzita la 35 de grade Celsius, apa fiind benefica in tratarea unor nenumarate boli.  

Salina Praid

Salina Praid este situata la 10 km de statiunea Sovata, fiind una dintre cele mai mari mine de sare din Europa. Accesul in salina se face cu ajutorul unui autobuz, printr-un tunel de 1.500 m. Salina Praid este un oras in miniatura. S-a confirmat ca salina dateaza inca de pe vremea romanilor. Ea adaposteste un muzeu, o biserica, un loc de joaca, bai sarate, expozitii de sculptura si pictura, chiar si o vinoteca.

Aerul este unul extrem de ionizat, eficient in tratarea afectiunilor respiratorii. In subteran se fac, de asemenea, tratamente si gimnastica recuperatorie sub atenta supraveghere medicala.

 

Salina Turda

Salina Turda este situata in judetul Cluj, la aprox. 5 km de orasul Turda, devenind una dintre cele mai mari atractii turistice din Romania,  in urma unor investitii de milioane de euro. Coborarea in mina se face cu ajutorul unui lift modern, care ofera o priveliste impresionanta asupra intregii saline.

In Salina Turda va puteti bucura de o biserica, un amfiteatru, o sala de concerte, terenuri de fotbal, bowling, tenis si minigolf, un lac, o roata panoramica, un loc de joaca pentru copii, dar si de un impresionant strad,numit strandul Durgau, fiind un punct de atractie pe vreme torida, dar si pentru tratamentul a nenumarate boli, deoarece contine ape mineralizate clorosodice.

 

Salina Targu Ocna

Salina Targu Ocna este situata in inima Moldovei, in mina Trotus, la 240 m adancime. Este cunoscuta datorita imensitatii golurilor si catedralelor sapate in sare.

Salina Targu Ocna are o baza de agrement care este amplasata la 240 m adancime, in care veti gasi terenuri de minifotbal, baschet, tenis de masa, o biserica, dar si un Muzeu al Sarii. In salina se mai gaseste si un strand cu apa sarata, dar si o baza de turism si agrement.

Scorilo Travel Vacante te invita sa explorezi cele mai impresionante saline din Romania, la tarife extreme de accesibile. Te asteptam sa ne contactezi!