Excursie Istanbul, orasul de pe doua continente 16-19 noiembrie 2017

Excursie Istanbul, orasul de pe doua continente 16-19 noiembrie 2017

125 EURO

 

Excursie Istanbul, orasul de pe doua continente

Perioade:16-19 noiembrie 2017;14-17 decembrie 2017;03-06 mai 2018

Istanbul: (fost Constantinopol, fost Bizanţ) este cel mai mare oraş al Turciei. Singurul oraş din lume ce se desfăşoară pe malurile a două continente, Europa şi Asia.

Ziua I : Plecare din Bucuresti ( imbarcare ora 06.30 Parcul Izvor) pe itinerariul:
Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo - Svilengrad - Kapikule - Istanbul
Istanbulul are o populaţie de 15.008.790 de locuitori. Oraşul a fost întemeiat de împăratul roman Constantin cel Mare, pe locul fostei colonii greceşti Bizant. Sub numele de Constantinopol, oraşul a servit drept capitală a Imperiului Bizantin pentru mai bine de un mileniu. În 1453, a fost cucerit de turci, iar ulterior, a devenit capitală a Imperiului Otoman. Abia la 28 martie 1930, numele oficial al oraşului a devenit Istanbul.
Oraşul vechi se află pe malul strâmtorii Bosfor, care separă Europa de Asia şi Marea Neagră de Marea Marmara. Deşi nu mai este capitala Turciei, Istanbulul are o poziţie majoră în economia şi cultura ţării, fiind cel mai important centru de comerţ internaţional al Turciei.
Cazare Istanbul Hotel 3*

Ziua II : Mic dejun. La ora 10.30 pornim pe urmele lui Suleyman incepand cu vizita la Moscheea lui Suleyman Magnificul apoi ne continuam traseul cu tur pietonal spre piata Sultanahmet cu opriri la : Basilica Cisterna, Biserica Sf. Sofia, Hipodrom, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi Timp liber la dispozitie sau pentru cumpărături la Old Bazaar.
Palatul Topkapî (cost bilet intrare 40 lire): (Topkapi Sarayi) a fost comandat de către sultanul Mehmet al doilea in 1459 şi terminat în numai 6 ani. Este simbolul şi centrul Imperiului Otoman, localizat între Cornul de Aur şi Marea Marmara, cu o vedere superbă asupra strâmtorii Bosfor. Palatul este format din mai multe clădiri mici construite împreună,cu curţi interioare impresionante şi cu 4 zone importante înconjurate de ziduri înalte. În interior pot fi vazute: biserica Hagia Eirene, Museul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justiţiei, pavilionul Sfintei Mantii, pavilioane şi grădini, grajduri şi trezoreria.
Moscheea imperială Sultanahmet (intrare libera ) cunoscută în toată lumea ca Moscheea Albastră din Istanbul: datorită placajelor decorative interioare din faianţă bleu şi albă, este cea mai mare şi mai vizitată moschee din Istanbul. Ctitorită de Ahmet I, al XIV-lea sultan otoman,construcţia a fost realizată între 1609-1616 de arhitectul Mehmet Aga.
Hagia Sophia (cost bilet intrare 40 lire): : Aghia Sophia, “Sfânta Înţelepciune“, a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu. Prima biserică (basilica) de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare, în 325 dar a ars într-un incendiu în anul 404. Reconstruită de Theodosiu al II-lea în 415, biserica a fost din nou arsă,în timpul Răscoalei Nika din 532. Clădirea şi-a primit forma finală în 537 sub împăratul Iustinian I.
Cisternele lui Justinian (cost bilet intrare 25 lire), Hipodromul (tur pietonal). Cazare Istanbul

Ziua III : Mic dejun. Optional excursie catre partea asiatica a Istanbulului cu trecerea Bosforului pe podul Bogazici, pe traseu se trece in revista Inchisoarea Yedikule si Palatul Dolmanbache.Pentru cine doreste se continua cu tur pietonal Piata Taksim pana la Turnul Galata si Podul Glata.Timp liber la dispozitia turistilor.
Inchisoarea Yedikule (cost bilet intrare 15 lire): locul sfant unde a fost închis, torturat şi decapitat Sfântul Constantin Brâncoveanu.
Palatul Dolmanbache (cost bilet intrare 40 lire): Al doilea Palat al sultanilor.
Podul: (Podul Bosfor) face legatura intre Beylerbeyi si Ortaköy, inaugurat in 1973. Are 1074 m lungime,165 m inaltime si 6 benzi de circulatie.
Podul Fatih Sultan Mehmet (Podul Cuceritorului ). Cazare Istanbul

Ziua IV : Mic dejun. Imbarcare in bus la ora 09.30 pentru deplasare catre locul de imbarcare pe nava de croaziera. Timp de 1h.30 min vom trece in revista de pe nava de croaziera obiectivele de pe ambele maluri ale Istanbulului (partea europeana si asiatica).
Bosforul: face legatura intre Marea Neagra si Marea Marmara si desparte Europa de Asia. Este o vale inundata care urmeaza un curs iregular dinspre nord-est spre sud-vest pe o lungime de 32 de kilometri, 730-3300 metri latime si 30-120 metri adancime.
La ora 11.30 plecarea catre tara.

Tarif: 125 euro/persoana         

Servicii incluse:
- Transport cu autocar licentiat CATEGORIA 3* cu aer conditionat, instalatie audio
- 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel 3* – Istanbul
- Tur pietonal Istanbul (Cornul de Aur ziua a 2-a si Piata Taksim ziua a 3- a)
- Ghid INSOTITOR atestat

Nu sunt incluse :
- Intrarile la obiectivele turistice

- Croaziera pe Bosfor - 15 euro/pers
- Tur de Istanbul cu traversarea pe podul Bosfor (partea europeana si partea asiatica) – 10 euro/pers , grup minim 30 pers.
- Supliment camera single 25 euro/noapte cazare

- Copil 00.00 – 00.03. primul copil cazare gratuita
- Tarif funicular/tramvai – 5 lire/jetonul

- Asigurarea medicala
- Alte cheltuieli personale

Acte necesare : pasaport, valabil 6 luni de la data plecarii.

Nota:

  • Grup minim : 40 persoane
  • Pentru nr mai mic de 40 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza
  • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
  • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare(in functie de disponibilitatile la cazare), si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Conditii de inscriere si plata integrala:

Termen limita de inscriere cu 10 zile inainte de plecare

Conditii financiare:

Termene de plata:
-  50% din pretul pachetului turistic la inscriere
- 50% din pretul pachetului turistic cu minim 10 de zile inaintea plecarii.