Excursie o zi la RUSE ...cautându-l pe Moş Nicolae

Excursie o zi la RUSE ...cautându-l pe Moş Nicolae

90 LEI

Excursie o zi la RUSE ...cautându-l pe Moş Nicolae  
Plecari: 24.11.2018

Ruse este un vechi oras bulgar, asezat pe malul drept al Dunarii, cu o istorie bogata dar, in acelasi timp, tumultuoasa, datind de citeva secole. Din vechi timpuri, orasul a constituit o zona ideala si prospera pentru locuitorii sai. Orasul a fost fondat in timpul imparatului roman Vespasian in perioada 69-79 i.Hr. ca fortareata, sub numele de Sexaghinta Prista, adica „Golful celor saizeci de corabii”. Se presupune ca Prista a avut 60 de locuri de acostare pentru corabii, de aici si aceasta denumire.

Ora 07.45 intalnire langa Parcare Piata Constitutiei(vis-a-vis de Palatul Parlamentului)
Plecare la ora 08.00 pe Itinerariu: Bucuresti – Girgiu – Manastirea Basarabov – Ruse
Prima oprie o vom face la Manastirea in stanca Sfantul Dimitrie Basarbovski, aflata la 12 km de Ruse, in stancile din apropierea comunei Basarbovo,vizita la  modesta manastire aflata in pestera in care a trait Sfantul Dimitrie cel Nou – patronul spiritual al Bucurestiului.
A doua oprire o vom face in orasul Ruse. Servirea pranzului la un restaurant cu bucate traditionale bulgaresti.Tur pietonal al orasului Ruse pentru vizitarea centrului istoric (aici se afla cca 200 cladiri incluse in listele patrimoniului arhitectural si istoric).

Ultima oprire ...plina de ’’aventura’’ in cautarea lui Mos Craciun la JUMBO – magazinul cu de toate Timp liber pentru shopping.
Plecare din Ruse la  ora 19.00. Sosire in Bucuresti aprox. ora 20:30

Pret : 90 lei / persoana

Pretul include:
- transport autocar clasificat
- ghid de turism atestat
- tur pietonal oras Ruse
- vizita biserica Basarabov
- vizita Jumbo - Ruse

Pretul NU include :
- asigurarea medicala
- intrarile la alte obiective turistice in orasul Ruse