Nopti albe in Rusia – Moscova si St Petersburg

Nopti albe in Rusia – Moscova si St Petersburg

825 EURO

Nopti albe in Rusia – Moscova si St Petersburg

8 zile / 7 nopti

 Ziua 1 / 08.06.2018  BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu ghidul insotitor la aeroportul Henri Coanda, la ora 12.00, imbarcare pe cursa Aeroflot de ora 14.10, sosire la Moscova, intalnire cu ghidul local, vorbitor de limba engleza.

Transfer la hotel Izmailovo Gamma 3* sau similar. Program liber.

Ziua 2 / 09/06.2018 MOSCOVA si KREMLIN

Dupa ce servin micul dejun la hotel, descoperim din frumusetile Moscovei, intr-un impresionant tur de oras ce combina bijuterii arhitectonice vechi cu cladiri moderne, high-tech: Piata Rosie, Piata Manezh, Bulevardul Ring, strada Tverskaya si Minskaya, parcul Victoriei, Arcul de Triumf, superbul nou construit pod pietonal Bagration, Casa Alba, noua strada Arbat, piata Arbat, Zamoskvorechye, St. Sofya, catedrala Hristos Mantuitorul, monumentul  dedicat la cea de-a 300 aniversare a marinei Ruse, biserica St. Nikolae, strada Lev Tolstoy, strada Pirogovskaya si punctul de belvedere de pe dealurile Sparrow. Continuam programul cu o vizita la Kremlin, prima fortareata fiind contruita din lemn, de Printul Yuri Dolgoruky in 1156, actuala constructie datand din secolul XV, refacuta si extinsa de-a lungul secolelor gazduieste astazi Palatul Patriarhal, Turnul lui Ivan cel Mare – marcand centrul orasului, mai multe catedrale – Adormirea Maicii Domnului – locul de incoronare a tarilor Rusiei, Buna Vestire – cu binecunoscutele cupole aurite, Arhanghelul Mihail - necropola tarilor pana la 1700, Cei 12 Apostoli si palatele Kremlinului. Vizitam Sala Armurilor – unul dintre cele mai vechi muzee din Kremlin fondat in 1511, actuala cladire datand din sec XIX. Aici veti gasi colectii nepretuite de arme ornate, bijuteriile coroanei, mobilier, calesti, si cadouri diplomatice din secolul al XII-lea pana in secolul al XIX-lea. Colectia de oua de pasti proiectate de Faberge expuse in sala armurilor este cea mai mare din lume. Dupa-amiaza ne vom delecta cu un tur inedit la Metroul din Moscova.

Daca v-ati intrebat vreodata de ce metroul din Moscova este considerat cel mai frumos din lume atunci acest tur va ofera explicatia. Este un muzeu imens de sine statator, cu un labirint uluitor de statii si legaturi intre magistrale. Ghidul cu experienta lui vasta ne va introduce in istoriei si arhitectura metroului din Moscova. Seara cazare la hotel Izmailovo Gamma 3* sau similar.

Ziua 3 / 10.06.2018 MOSCOVA si SERGIEV POSAD 

Dupa micul dejun, program liber sau optional vizita la Galeriile Tretyakov – unul dintre cele mai mari muzee din lume. Dupa pranz pornim spre Sergiev Posad – unul dintre cele mai atractive orase din Inelul de Aur, reprezentativ pentru arhitectura clasica ruseasca din secolele XIV si XV.
In Manastirea Sfintei Treimi din centrul orasului puteti vedea icoane pictate de  Andrei Rublev si Daniel Chorni. Muzeul de arte Decorative expune tapetari traditionale, tacamuri de argint si aur, mobila si broderie din secolele XVII-XX.

 Ziua 4 / 11.06.2018 MOSCOVA - ST PETERSBURG

Mic dejun, dupa predarea camerelor ne indreptam spre aeroport, pentru a ne imbarca pe zborul de St Petersburg de ora 09.50, sosire 11.15, intalnire cu ghidul local pentru un Tur Panoramic al orasului, in cursul caruia vom vizita monumente pretioase si pline de istorie, vom remarca arhitectura lor originala, pastrata cu  grija si intrate in mostenirea culturala universal.Veti avea ocazia sa auziti  povestirile fascinante ale orasului in turul ce include Nevsky prospect, Catedrala Sfintei Fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, insula Vasilevsky, catedrala St. Isaac, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului si cea a Palatului. Timp liber la Fortareata Petru si Pavel, ce gazduieste mai multe muzee dedicate istoriei orasului, mormintele imparatilor rusi si celulele detinutilor politici.

Dupa amiaza va veti delecta cu salvele de tun executate de pe zidurile cazermatei. Seara cazare Azimut St. Petersburg 3* sau similar.

Ziua 5 / 12.06.2018 ST PETERSBURG si ERMITAJ 

Micul dejun la hotel, vizita la muzeul Ermitage, a carui colectie nepretuita cuprinde aproximativ 3 milioane de exponate, din care in salile muzeului se pot vedea 60000. Operele de arta printre care se evidentiaza unicele colectii de pictura semnate  Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si ai altor pictori faimosi, sunt gazduite in cinci cladiri istorice, cele mai remarcabile fiind Palatul de iarna si resedinta familiei regale a Rusiei, camerele decorate cu marmura si aur punand in evidenta capodoperele.

Dupa amiaza croaziera cu vaporasul pe raul Neva si pe canalele sale, St Petersburgul fiind supranumit “Venetia Nordului”, excursia ofera o alta perspectiva asupra frumusetilor orasului.

Seara cazare Azimut St. Petersburg 3* sau similar.

Ziua 6 / 13.06.2018 ST PETERSBURG si  PETRODVOTRETS 

Micul dejun la hotel. Ne indreptam spre Petrodvorets (Peterhof) –  situat pe cea mai sudica plaja a golfului Finlandei, la 34 km de St.Petersburg, spectaculosul Peterhof atrage mii de turisti cu parcurile, palatele si fantinile arteziene spectaculoase. Din toate parcurile Peterhof este probabil cel mai faimos si adesea este comparat cu Versailles. Dintre palate se remarca Grand Palace, desi a fost distrus de nazisti a fost restaurat cu mare atentie pentru a reda in amanunt splendoarea vietii familiei regale.
Fie ca veti vizita Palatul sau va veti plimba pe aleile incantatoare ale parcului, Petrehoful reprezinta o experienta placuta, de neuitat. Revenim la St Petersburg, timp liber. Seara cazare Azimut St. Petersburg 3* sau similar.

Ziua 7 / 14.06.2018  ST PETERSBURG – PUSKIN si PAVLOSK 

Mic dejun. Timp liber in St Petersburg sau optional excursie in orasul Puskin – fostul Tarskoe Selo, resedinta de vara a tarilor Rusiei, numele noii localitati vine de la Alexander Puskin – marele poet al Rusiei care a studiat aici intre 1811 si 1817 si Pavlosk- construit in 1777 de catre Imparateasa Ecaterina si daruit fiului sau Pavel, pentru a fi folosit ca domeniul de vanatoare, un parc imens de 600 de hectare, probabil unul dintre cele mai frumoase din Europa. Revenim la St Petersburg, timp liber, Seara cazare Azimut St. Petersburg 3* sau similar.

 Ziua 8 / 15.06.2018 ST PETERSBURG - BUCURESTI

Mic dejun la pachet, plecare spre aeroport, imbarcare pe cursa Aeroflot de 06.15, sosire Bucuresti ora 13.10.

 Tarif/persoana: 825 Euro 

 Tariful include: 

 • 3 nopti cu mic dejun in Moscova Izmailovo Gamma hotel sau similar de 3*;
 • 4 nopti cu mic dejun in St. Petersburg Azimut St. Petersburg hotel sau similar de 3*;
 • Bilet de avion Bucuresti – Moscova compania Aeroflot
 • Bilet de avion Moscova – St Petersburg compania Aeroflot
 • Bilet de avion St Petersburg – Bucuresti (via Moscova) compania Aeroflot
 • Transferuri aeroport hotel aeroport
 • Ghid insotitor de limba romana;
 • Ghid local vorbitor de limba engleza ;
 • Transport cu autocarul pentru toata durata excursiei ;
 • Tur de oras Moscova, St Petersburg
 • Vizita la Kremlin, la metroul din Moscova, Ermitaj
 • Croaziera cu vaporasul pe raul Neva (20 Euro);
 • Excursie la Sergiev Posad (35 Euro), Palatul si Gradinile Peterhof (60 Euro)
 • Taxa de inregistrare ;
 • Asistenta pentru Visa (copie scanata pentru cerere). 

Tariful nu include:

 • Bacsisuri 65 Euro/persoana;
 • Taxe de aeroport 190 Euro/persoana;
 • Asigurare medicala – recomandata de agentie (obligatoriu minim 30.000 Euro, cost aproximativ 15 Euro);
 • Taxe de filmat si fotografiat obiectivele;
 • Taxa si suport viza pentru Rusia 85 Euro/ persoana;
 • Mese si bauturi cu exceptia celor mentionate ;
 • Optional Puskin si Pavlosk – 70 Euro, include autocar, bilete de intrare, ghid